skip to Main Content
Ukončenie Služby Google+ Pre Bežných Používateľov

Ukončenie služby Google+ pre bežných používateľov

V decembri 2018 Google oznámil rozhodnutie, že v apríli 2019 ukončíme službu Google+ pre bežných používateľov. Dôvodom je nízka miera používania a náročnosť údržby úspešnej služby, ktorá má spĺňať očakávania používateľov. Chceme sa vám poďakovať za to, že ste používali Google+, a informovať vás o ďalších krokoch vrátane návodu na stiahnutie vašich fotiek a iného obsahu.

 

Dňa 2. apríla bude ukončený váš účet Google+ a všetky stránky Google+, ktoré ste vytvorili, a začneme s odstraňovaním obsahu z účtov Google+ bežných používateľov. Fotky a videá zo služby Google+ vo vašom archíve albumov a na vašich stránkach Google+ budú tiež odstránené. Svoj obsah si môžete stiahnuť a uložiť, no urobte tak do apríla. Upozorňujeme, že fotky a videá zálohované vo Fotkách Google nebudú odstránené.

 

Odstraňovanie obsahu z účtov Google+, stránok Google+ a archívu albumov bežných používateľov potrvá niekoľko mesiacov, pričom obsah môže počas tohto obdobia naďalej existovať. Môže sa napríklad stať, že používatelia budú prostredníctvom denníka aktivít naďalej vidieť časti svojho účtu Google+ a určitý obsah služby Google+ pre bežných používateľov môže zostať viditeľný pre používateľov služby G Suite, kým nebude služba Google+ pre bežných používateľov odstránená.

 

Od 4. februára už nebudete môcť vytvárať nové profily, stránky, komunity ani udalosti na Google+. V úplnom zozname častých otázok nájdete podrobnosti a aktuality o postupných krokoch ukončenia služby.

 

Ak vlastníte alebo moderujete komunitu Google+, môžete si údaje svojej komunity Google+ stiahnuť a uložiť. Od začiatku marca 2019 budú k dispozícii na stiahnutie ďalšie údaje vrátane autora, textu a fotiek pre každý komunitný príspevok vo verejnej komunite. Ďalšie informácie

 

Ak sa prihlasujete na weby alebo do aplikácií tlačidlom Prihlásenie cez Google+, tieto tlačidlá v nasledujúcich týždňoch prestanú fungovať. V niektorých prípadoch však môžu byť nahradené tlačidlom prihlásenia cez Google. Všade, kde uvidíte tlačidlo prihlásenia cez Google, sa budete môcť stále prihlásiť svojím účtom Google. Ďalšie informácie

 

Ak ste využívali Google+ na komentovanie vlastného webu alebo iných webov, táto možnosť bude od 4. februára odstránená zo služby Blogger a od 7. marca aj z ostatných webov. Všetky vaše komentáre zo služby Google+ budú od 2. apríla 2019 postupne odstránené zo všetkých webov. Ďalšie informácie

 

Ak používate G Suite, služba Google+ ostane pre váš účet G Suite aktívna. Ďalšie informácie získate od správcu služby G Suite. Čoskoro môžete očakávať aj nový vzhľad a funkcie. Ďalšie informácie

 

Ak pracujete ako vývojár a používate rozhrania Google+ API alebo Prihlásenie cez Google+, prečítajte si, ako vás to ovplyvní.

Zdroj: Google

Karol Kameniczki - SEO Konzultant

Ak máš nejaké otázky alebo chceš poradiť neváhaj ma kontaktovať!

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back To Top